مقدمه ای بر هوشمندسازی روشنایی

هوشمندسازی روشنایی یکی از محبوب‌ترین امکانات در تکنولوژی خانه هوشمند است. استفاده از این سیستم می‌تواند هر بخشی از خانه شما را متحول کند و به عبارت ساده‌تر جان تازه‌ای به آن بخشد. سیستم روشنایی هوشمند در واقع تکنولوژی است که با آن می‌توانید کنترل روشن و خاموش‌شدن چراغ‌های منزل خود را از راه دور و به‌طور کاملا خودکار توسط تلفن همراه، تاچ پنل، تبلت یا دیگر وسایل به‌دست گیرید و بر میزان نور و رنگ آن نظارت داشته باشید. هوشمندسازی روشنایی فناوری‌ها و امکانات مختلفی را در خود جای داده است مثلاً می‌توانید رنگ لامپ‌ها را تغییر دهید، میزان نور را کم یا زیاد کنید یا اینکه چراغ‌ها را به صورت جداگانه یا انبوه به‌طورهمزمان روشن یا خاموش کنید و تمامی این دستورات از راه دور آن هم تنها با کلیک یک دکمه امکا‌ن‌پذیر است. در این مقاله سعی شده است که به اجزای هوشمندسازی روشنایی، نحوه عملکرد آن، قابلیت‌ها و مزایای این سیستم پرداخته شود.

نحوه کار سیستم روشنایی هوشمند چگونه است؟

سیستم خانه هوشمند برپایه اینترنت اشیا است. به این صورت که دستگاه‌های برقی مختلف برای اینکه باهم در ارتباط باشند، نیاز به یک هاب مرکزی یا کنترل‌کننده مرکزی دارند. سیستم روشنایی هم از این قاعده مستثنی نیست.

درواقع این هاب یک وسیله ارتباطی بی‌سیم بین کلید، پریز و لامپ‌های هوشمند با برنامه موجود در موبایل، تبلت یا تاچ پنل است و آنها را به هم متصل می‌کند. در نتیجه امکان کنترل از راه دور و تنظیم برنامه از پیش تعیین شده برای روشنایی محیط فراهم می‌شود. 

از طرف دیگر می‌توان عنوان کرد که برای هوشمندسازی روشنایی، احتیاجی به داشتن سیستم خانه هوشمند نیست. در این موارد تنها باید اقدام به تهیه یک هاب کرد و سپس آن را به روتر اینترنت وصل کرد.

این هاب بین چراغ‌های خانه و فرمان‌های صادرشده از تلفن همراه یا تاچ پنل ارتباط برقرار می‌کند. البته باید بیان کرد که برخی از سیستم‌های روشنایی هوشمند، وابسته به بلوتوث یا وای‌فای هستند، در این صورت دیگر نیازی به داشتن هاب نیست. 

قابلیت‌ها و ویژگی‌های هوشمندسازی روشنایی چیست؟

از امکانات و قابلیت‌هایی که سیستم هوشمندسازی روشنایی برای کاربران فراهم می‌کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روشن و خاموش کردن چراغ‌ها به صورت جداگانه یا باهم در هر زمان و از هر مکانی
  • به‌طور خودکار روشن یا خاموش‌شدن چراغ‌ها در زمان ورود یا خروج از منزل
  • امکان تنظیم برنامه و اجراشدن خودکار نورپردازی زیبا در زمان جشن و میهمانی
  • با ایجاد طیف نوری متفاوت و جذاب منجر به افزایش زیبایی منزل می‌شود.
  • قابلیت تنظیم نور و رنگ آن در ساعت‌های مختلف روز
  • به‌طور خودکار روشن شدن چراغ در شب هنگام بیدارشدن از خواب
  • قابلیت برنامه‌پذیر بودن
  • قابل استفاده بودن در همه مکان‌ها نظیر منازل، هتل‌ها، بیمارستان‌ها و فرودگاه
  • امکان کنترل از راه دور توسط موبایل برای روشن یا خاموش شدن چراغ‌ها دربازه‌های زمانی متفاوت، به جهت جلوگیری از سرقت برای مواقعی که شما مسافرت هستید.
  • قابلیت اتصال به سایر دستگاه‌های خانه هوشمند

اجزا و گزینه‌های سیستم هوشمندسازی روشنایی کدام هستند؟

کلید هوشمند

کلیدهای هوشمند همانند کلیدهای معمولی از طریق جعبه‌های دیواری نصب می‌گردند و شما می‌توانید از طریق اپلیکیشن موجود در موبایل یا تبلت خود به کلیدهای هوشمند دستور خاموش یا روشن شدن لامپ‌ها را بدهید؛ درواقع می‌توانید هرنوع برنامه در رابطه با روشنایی منزل خود را روی آنها پیاده کنید. کلیدهای هوشمند این سیگنال‌ها و دستورات را از طریق وای فای، فناوری ZigBee یا Z-Wave دریافت می‌کنند. با استفاده از وای فای، کلید هوشمند به صورت مستقیم به تلفن همراه وصل می‌شود، اما در مدل‌های ZigBee و Z-Wave شما نیاز به یک هاب یا کنترل‌کننده دارید.

لامپ هوشمند

اکثر لامپ‌های هوشمند به وای فای متصل می‌شوند و با نصب اپلیکیشن به تلفن همراه یا تبلت امکان کنترل بر روشنایی محیط از راه دور وجود دارد. همچنین بعضی از لامپ‌ها هستند که از طریق بلوتوث به گوشی وصل می‌شوند. بنابراین می‌توانید با تنظیم برنامه‌ای، زمان روشن و خاموش شدن لامپ‌های خود را برنامه‌ریزی کنید. به‌عنوان مثال به محض ورود به خانه، چراغ اتاق هال روشن شود. لامپ هوشمند نسبت به سایر گزینه‌ها مقرون‌به صرفه‌تر است. نحوه نصب آنها همانند لامپ‌های معمولی است، به این صورت که به‌طور مستقیم و درسرپیچ‌ها وصل می‌شوند. آنها می‌توانند ساده، رنگی یا دارای سنسور باشند. از قابلیت‌ آنها می‌توان به تغییر میزان نور، تعیین زمان‌بندی برای خاموش یا روشن شدن و نورپردازی‌های مختلف اشاره کرد.

پریز هوشمند

این نوع هوشمند کردن از پرکاربردترین اجزای هوشمندسازی روشنایی است، زیرا قادر به کنترل و روشن یا خاموش کردن کلیه دستگاه‌های برقی خانه و وسایل روشنایی است و معمولا برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمامی این وسایل برقی را می‌توان با اپلیکیشنی که در موبایل نصب می‌شود یا از طریق صفحه کلید لمسی از راه دورکنترل کرد. به عنوان مثال می‌توانید با تنظیم یک برنامه زمان‌بندی، از محل کار به ماشین ظرفشویی خود دستور روشن شدن دهید تا ظرف‌های کثیفتان شسته شود. برای نصب پریز هوشمند نیازی به تغییر در سیم‌کشی منزل نیست، تنها می‌توان این پریز هوشمند را به پریزهای دیواری معمولی وصل کرد. پریزها از طریق بلوتوث یا وای‌فای به تلفن همراه شما متصل می‌گردند.

قرار ملاقات رزرو کنید

    هزینه سیستم هوشمندسازی روشنایی

     

    هزینه سیستم روشنایی هوشمند به نوع و مقدار نیاز لامپ‌ها، کلیدها و پریزهای هوشمند بستگی دارد، اما شما می‌توانید بر حسب نیاز خود و برای صرفه‌جویی در هزینه هوشمندسازی، بخش‌هایی از این اجزا را حذف کنید.

    از طرف دیگر لامپ‌های هوشمند به دلیل بهره‌مندی از فناوری‌های مختلف در ساخت، نسبت به لامپ‌های معمولی از قیمت بالاتری برخوردار هستند، اما با توجه به اینکه مصرف انرژی در لامپ‌های هوشمند پایین است و عمر طولانی‌تری هم دارند، استفاده از سیستم هوشمندسازی روشنایی در دراز مدت مقرون‌ به صرفه‌تر است و شما خیلی زود شاهد کاهش چشم‌گیر هزینه‌های مصرفی خود خواهید بود.

    مزایای سیستم روشنایی هوشمند

     

    هدف از ایجاد و راه‌اندازی سیستم هوشمند روشنایی، در نهایت دست ‌یافتن به مزیت‌های زیر است:

    • فراهم آوردن آسایش و راحتی برای افراد خانواده
    • افزایش زیبایی و ارزش مادی خانه
    • افزایش طول عمر تجهیزات و لامپ‎‌‌ها
    • کاهش هزینه‌های تعمیر تجهیزات
    • افزایش راندمان افراد خانواده
    • با کاهش مصرف انرژی، هزینه‌های مصرفی برق و گاز کاهش چشم‌گیری پیدا می‌کند که این مساله خود به حفظ محیط زیست کمک شایانی می‌کند.
    کلام آخر

     

    در سیستم هوشمندسازی روشنایی شما قادر خواهید بود تنها با لمس یک دکمه، کنترل روشن و خاموش‌شدن چراغ‌های منزل را از راه دور به دست گیرید و دستورهای نوری مختلف را روی آنها پیاده کنید. این تکنولوژی از جمله امکاناتی است که همواره آسایش، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و امنیت را برای افراد خانه به ارمغان می‌آورد.

    سبد خرید

    No products in the cart.

    X