دزدگیر هوشمند
مقدمه ای بر دزدگیر هوشمند
دزدگیر هوشمند چیست؟
یک سیستم هوشمند بیسیم است که از شبکه وایفای خانه برای ارتباط و اتصال اجزای مختلف بهره میبرد. این سیستم همانند زنگ در، صدای بلندی را منتشر میکند که وقتی حرکتی یا چیزی سنسورها را فعال میکند، ایجاد میشود.
شما میتوانید چشمیهای دزدگیر هوشمند را به تاچ پنلها یا صفحه نمایش لمسی شرکت آترون که در 2 مدل آیفوندار و بدون آیفون تولید میشود، متصل کنید. درواقع با اتصال چشمیهای دزدگیر هوشمند به این تاچ پنلها میتوانید آنها را تحت کنترل و نظارت خود داشته باشید. این تاچ پنلها از قابلیت پشتیبانی گوشیهای آیفون، سیستم خانه هوشمند و دزدگیرهای هوشمند برخوردار هستند.
ضمن اینکه میتوانید از طریق نصب اپلیکیشنی در تلفن همراه خود با این دزدگیرهای هوشمند ارتباط برقرار کنید. به این ترتیب وقتی خارج از منزل هستید درصورت ورود مهاجم، دزدگیر با فرستادن یک پیام یا زنگ هشدار به گوشی، شما را از ورود سارق باخبر میکند.
مزایای دزدگیر هوشمند
تمام تلاشهای موجود در راستای هوشمندسازی، کسب این مزیتهاست:
- کاهش چشمگیر دزدی و سرقت
- برای اعضای خانواده آسایش، آرامش و امنیت به ارمغان میآورد
- تمامی تجهیزات آن بیسیم هستند، بنابراین نیازی به سیمکشی وجود ندارد.
- نحوه استفاده از این سیستم آسان و راحت است.
- این سیستم با جلوگیری و کاهش سرقت باعث کم شدن هزینههای بیمه و سایر مخارج منزل میشود.
- اجرای برنامه شبیهساز حضور. به این صورت که پس از خروج ساکنین، با زدن یک دکمه میتوان سیستمهای هوشمند خانه را در زمانهای مختلف فعال یا غیرفعال کرد تا این تصور ایجاد شود که کسی در خانه حضور دارد و اینگونه منزل از خطر سرقت در امان است.
انواع دزدگیرهای هوشمند
1- دزدگیر تنها در خانه
2- دزدگیر خواب
3- دزدگیر مسافرت
قرار ملاقات رزرو کنید
یک دزدگیر هوشمند از چه اجزایی تشکیل شده است؟
از اجزای تشکیل دهنده این سیستم میتوان موارد زیر را نام برد:
1- پنل کنترل
پنل کنترل یا پنل مرکزی، با تمام حسگرها درارتباط است. درواقع پردازشگر اصلی دزدگیر هوشمند محسوب میشود، زیرا مسئولیت وارد کردن رمز عبور و تغییر آن، فعالکردن یا غیرفعال کردن حفاظت و حتی ضبط کردن پیام صوتی را هم برعهده دارد.
2- چندین دوربین
بسته به نوع و مدلی که دارند، از قابلیت پخش آنلاین تصاویر یا ضبط آن برخوردار هستند.
3- سنسور
از اصلیترین اجزای دزدگیر هوشمند است. سنسورها انواع مختلفی دارند مانند سنسور حرارت، دود، فراصوت، سنسور در و پنجره، ضربه و سنسور PIR. در این میان سنسورهای در و پنجره، ضربه و PIR از پرکاربردترین حسگرها در دزدگیرهای هوشمند هستند. در ادامه به توضیح این دو پرداخته میشود.
سنسور در و پنجره
این سنسورها مختص درها و پنجرهها هستند و میتوانند هرنوع تغییر در وضعیت درها و پنجرهها را ثبت و اعلام کنند. در صورت باز شدن در یا پنجره توسط سارقی، این سنسور فعال میشود و آژیر به صدا درمیآید.
سنسور ضربه
این نوع از سنسورها دارای قابلیت تشخیص شکستگی بر اثر ضربه، لرزش یا دستکاری هستند و با سرعت عمل بالایی آنها را شناسایی میکنند.
سنسور PIR
این سنسورها با استفاده از مادون قرمز حرکت را تشخیص میدهند. معمولا این سنسورها را در راهروها یا ورودی خانه نصب میکنند تا هرگونه حرکتی را تشخیص دهند. هنگامی که حسگر، حرکتی را تشخیص دهد آژیر به صدا درمیآید.
نکته: سنسورها را عموما باید در مکانهایی مانند ورودی دربها، نزدیک پنجرهها و محلهایی که احتمال میرود سارق از طریق آنها وارد منزل شود، نصب کرد. در این صورت بهمحض تشخیص حرکت یا ورود مهاجم از این محلهای ذکر شده، آژیر به صدا در میآید و دزدگیر هوشمند از طریق ارسال پیامک یا زنگ هشدار به تلفن همراه، شما را از سرقت باخبر میکند.
4- آژیر
آژیر یک جزء جداناپذیر از این سیستم است. به دلیل اینکه به آن ضربه یا آسیبی وارد نشود حتما باید در یک جعبه فلزی و مقاوم قرار گرفته باشد. محل قرارگیری آنها باید در یک مکان بلند و در فضای باز باشد تا صدای آن در کل محیط پخش شود و کاملا بلند و قابل شنیدن از فاصله دور باشد.
نحوه عملکرد دزدگیرهای هوشمند چگونه است؟
حسگرها یا سنسورها ابتدا هرگونه ورود یا حرکتی را تشخیص میدهند، سپس این سنسورها هشدار را به پنل کنترل ارسال میکنند. پنل کنترل پس از دریافت این پیام، آن را تجزیه و تحلیل میکند و در آخر بسته به نوع تنظیماتی که در آن اجرا شده است، با ارسال فرمان هشدار، بخشهای مختلف از جمله آژیر را فعال میکند. دزدگیر هوشمند، امکان کنترل و نظارت سیستم را از راه دور از طریق تلفن همراه یا تاچ پنل فراهم میکند.
قابلیتها و امکانات دزدگیرهای هوشمند
در این قسمت به برخی از مهمترین امکانات این سیستم اشاره خواهد شد:
- قابلیت یکپارچهشدن با سایر عملکردها و دستگاههای خانه هوشمند نظیر سیستم صوتی و تصویری، چراغها و ترموستاتها
- امکان کنترل و دسترسی به بخشهای مختلف خانه از راه دور بهوسیله برنامه نصب شده در تلفن همراه یا تبلت
- توانایی در تشخیص و شکستن شیشه خانه
- به صورت 24 ساعته در طول شبانه روز امنیت و حفاظت را تامین میکند.
- امکان ایجاد سناریوها یا برنامههای تعیین شده مختلف برای مواقعی که در مسافرت، خواب یا در خانه تنها هستید.
- امکان فعال یا غیرفعال کردن کل سیستم یا بخشهایی از آن
- میتوان از طریق دوربینهای این سیستم یا متصل شدن دزدگیر هوشمند به دوربینهای مدار بسته، بر خانه نظارت تصویری داشت و عملیات سرقت را ضبط کرد.
- دریافت هشدار یا زنگ خطر به تاچ پنل یا تلفن همراه به وسیله اپلیکیشن نصب شده روی این دستگاهها
- میتوان از طریق موبایل سیستم را خاموش یا روشن کرد
- اگر برق منزل قطع شود، از طریق باتری فعال هستند
- مجهز به سیستم اعلام سرقت صوتی از راه دور
- از طریق وارد کردن رمز عبور در هنگام ورود به منزل میتوان آن را غیرفعال کرد
سخن پایانی
دزدگیر هوشمند، نوعی از سیستم حفاظتی است که بهطور عمده در محیطهای تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد. فراهم کردن آسایش و امنیت جانی و مالی برای افراد از مهمترین مزیتهای استفاده از این نوع سیستم هوشمند است.